Naša web stranica koristi se kolačićima (eng. cookies). U tekstu u nastavku možete saznati više o kolačićima, kako ih koristimo i kako ih možete kontrolisati.
Korišćenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu sa ovim Obavještenjem o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih prateći uputstva u ovom Obavještenju o kolačićima, kako se kolačići sa ove web stranice ne bi mogli poslati na Vaš uređaj.

Šta je kolačić?
Kolačići su male tekstualne datoteke koje se šalju na vaš uređaj kada posjetite neku web stranicu. Kolačići se zatim šalju natrag izvornoj web stranici svaki idući put kada posetite stranicu ili nekoj drugoj web stranici koja prepoznaje taj kolačić. Kolačići služe kao memorija web stranice, koja toj web stranici dopušta da se sjeti vašeg uređaja kada ponovo posjetite stranicu. Kolačići isto tako mogu zapamtiti vaše postavke, poboljšati korisnički doživljaj, kao i uređivati reklame koje vidite kako bi se prikazivale samo one najbitnije za vas.

Vrste kolačića

Sesijski i trajni kolačići
Možemo upotrebljavati sesijske kolačiće koji postoje dok ne zatvorite vaš internet pretraživač. Isto tako možemo upotrebljavati trajne kolačiće koji postoje određeno duže vremensko razdoblje.

Svrha
Kolačići na našoj web stranici služe u jednu ili više navedenih svrha:

Neophodni
Kolačići koji su neophodni za pružanje usluga koje zatraži korisnik.

Izvođenje
Kolačići koji skupljaju podatke o tome kako se posjetioci služe web stranicom, na primjer koje stranice najčešće posjećuju i dobijaju li poruke o greškama od web stranica.

Funkcionalnost
Kolačići koji dopuštaju web stranici da zapamti izbore korisnika (poput korisničkog imena, jezika ili regije) i pružaju poboljšane opcije prilagođenije korisniku.

Ciljanje ili oglašavanje
Kolačići kojima se dostavljaju reklame koje su bitnije za korisnike i više odgovaraju njihovim interesima. Isto tako se koriste za ograničavanje koliko će puta korisnik vidjeti reklamu, kao i za pomoć pri mjerenju efikasnosti reklamnih kampanja.

Kolačići trećih strana
Naša web stranica može dozvoliti kolačićima trećih strana da se postave zajedno sa uslugama koje se pojavljuju na stranici. Te kolačiće ne kontrolišemo. Za više informacija o tome kako se treća strana koristi kolačićima, molimo Vas da posjetite odgovarajuće web stranice treće strane. Detalji o bilo kakvim kolačićima trećih strana koji se koriste na ovoj web stranici, uključujući njihovu svrhu, biće navedeni u tablici u nastavku.

Kolačići korišćeni na ovoj web stranici
Za normalno funkcionisanje web programa: kolačići služe za normalno funkcionisanje određenih mogućnosti web mjesta koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.
Za praćenje statistika posjećenosti: kolačići skupljaju informacije o interakcijama posjetioca na našim web stranicama. Koriste se za skladištenje i ostalih podataka vezanih uz korisničku aktivnost.

Kako kontrolisati i obrisati kolačiće
Većina internet pretraživača prihvata kolačiće, ali obično možete promijeniti postavke pretraživača da odbija nove kolačiće, onemogući postojeće, ili da Vas jednostavno obavijesti kad su novi kolačići poslati na Vaš uređaj.
Kako biste postavili vaš pretraživač da odbija kolačiće, pogledajte uputstvo o pomoći davaoca pretraživača (koje se obično nalaze pod menijima "Pomoć", "Alati" ili "Uredi").
Napominjemo da se  određene funkcionalnosti web stranice mogu izgubiti ako odbijete ili onemogućite kolačiće. Osim toga, onemogućavanje kolačića ili kategorije kolačića ne briše kolačić iz vašeg pretraživača. To morate učiniti sami u meniju pretraživača.

Promjene naše upotrebe kolačića
Bilo kakve promjene naše upotrebe kolačića za ovu web stranicu obaviće se ovdje i po potrebi će na nju upućivati i naše web stranice na kojima će biti istaknute promjene.