webOS tehnologija

NOVA PREMIUM SMART SERIJA 

 

Premium pametni VOX televizori sada sa poznatim operativnim sistemom webOS koji takođe nudi prednosti poput izvanredne svježine boja i vrhunskih uglova gledanja. Međutim, naglasak je na korisničkom iskustvu.

Jednostavnost upotrebe pružaju ugodno vizuelno okruženje, intuitivna struktura sistema i luksuzno tržište aplikacija koje pored svjetski poznatih nude i regionalne - one koje nas češće zanimaju.

 

Detaljnije
Vrhunsko iskustvo
Vrhunsko iskustvo

ULTRA HD ili 4K rezolucija pruža nevjerojatan intenzitet slike i visoku preciznost - vidljivost najsitnijih detalja. U kombinaciji sa HDR+HLG tehnologijama i ekranima vrhunskog kvaliteta, ova serija uređaja nudi preko 1,07 milijardi boja. Najpopularnije svjetske aplikacije poput Netflixa, YouTubea i Primea dolaze unaprijed instalirane.

Magična kontrola
Magična kontrola

Magični daljinski upravljač je vaš prvi dodir sa superiornim korisničkim iskustvom. Poput miša na računaru, daljinskim kontrolišete kursor na ekranu, a na sredini se nalazi scroll točkić za listanje. Klik na točkić služi kao OK dugme - enter na računaru odnosno tap na telefonu.

Bogatstvo sadržaja i ugođaj koje webOS sistem  i aplikacije nude, bez ovakve kontrole bili bi nezamislivi.

Bogatstvo aplikacija
Bogatstvo aplikacija

WebOS Content Store nudi svjetske i lokalne aplikacije - od widget za vremensku prognozu do aplikacije vašeg TV operatera.

Aplikacije su licencirane, testirane i redovno ažurirane radi maksimalnog korisničkog iskustva.

Spreman za budućnost
Spreman za budućnost

Sve počne jednostavnim bluetooth zvučikom za dodavane malo basova, možda bežičnom tastaturom sa trackpadom... i to nije ništa novo, ali kontrola svih konekcija na jednom mjestu jeste novost. Bilo da se radi o zvuku, unosu ili kontroli nekog od pametnih kućnih uređaja*

*Pametni uređaji moraju biti kompatibilni s ThinQ Al aplikacijom

Glasovne komande
Glasovne komande

Bez preke potrebe za tastaturom i klikovima... Pritiskom na “mikrofon” dugme aktivirate glasovne komande kojima možete davati razne zadatke svom pametnom TV uređaju. Što na nivou sistema, što u aplikacijama koje podržavaju ovakav unos. Sistem će čak označiti prepoznate izraze ljubičastom bojom čije značenje razumije.

*Za sada prepoznaje samo govor na engleskom jeziku koji mora biti odbaran kao jezik sistema u postavkama.