OLED ТЕХНОЛОГИЈА

ПОВЕЌЕ ОД ТЕХНОЛОГИЈА - ЕДНОСТАВНО ИСКУСТВО

OLED е органски материјал направен од јаглеродни влакна што емитира светлина кога електрична енергија се протекува преку нив, така што не бара позадинско осветлување и филтри. Оваа енергетски ефикасна и поедноставна технологија овозможува VOX OLED телевизорите да бидат значително потенки од LCD-екранот.

Бидете дел од ТВ-револуцијата и уживајте во силни и живописни бои, длабоки црни тонови и широк агол на видливост во вашиот дом. 

 

Деталите
РЕВОЛУЦИЈА ВО РЕЗОЛУЦИЈАТА
РЕВОЛУЦИЈА ВО РЕЗОЛУЦИЈАТА

РЕАЛНОСТА ДОБИВА НОВА ПЕРСПЕКТИВА

Екран со резолуција од UHD или 4K содржи над 8.2 милиони пиксели, што е четири пати повеќе од Full HD екранот, па дури и девет пати од HD Ready екранот. Благодарение на тоа, дури и најмалите детали на сликата се видливи и јасни.

 

СУПЕРИОРНА ЦРНА
СУПЕРИОРНА ЦРНА

ЦРНА КАКВА ШТО НЕМАТЕ ВИДЕНО ДО СЕГА 
ОСНОВА СО НЕВЕРОЈАТЕН КОНТРАСТ

OLED TV поседува сопствено осветлување, односно секој пиксел произведува светлина со посакуваната боја и осветленост, дополнително секој пиксел има способност да се исклучи и вклучи. Ова резултира со супериорно ниво и длабочина на црната боја.

РАСПОЛОЖЕНИ БОИ
РАСПОЛОЖЕНИ БОИ

ПОДЛОГА НА КОЈА БОЈАТА ДОВАЃА ДО ИЗРАЗ

Секој пиксел на OLED екранот независно емитува одредени бои. Пикселите кои треба да бидат црни се целосно исклучени, прикажувајки целосо црна боја. Благодарение на сето ова, постои фантастичен контраст во боја кој достигнува сооднос од 1.000.000: 1, што ја прави сликата појасна, опсегот на бои и точноста на нивното рендерирање се зголемија, а деталите се подобро прикажани. 

ИМПРЕСИВЕН ЗВУК ЗА ИМПРЕСИВНА ЦЕНА
ИМПРЕСИВЕН ЗВУК ЗА ИМПРЕСИВНА ЦЕНА

ДА УЖИВААТ СИТЕ СЛУШАТЕЛИ

Звучниците на JBL го оживуваат звукот на вашиот VOX OLED телевизор, така што можете да добиете реално доживување на звукот околу вас. JBL е лидер во достигнувањата на аудио технологијата, така што совршено се вклопува со екран VOX OLED, што е крајно достигнување на видео технологијата. Импресивен звук за импресивна слика.

СЕКОЈ АГОЛ Е РАФИНИРАН
СЕКОЈ АГОЛ Е РАФИНИРАН

MINIMALIZAM KOJI PLENI

Покрај тоа што е тенок само 3мм, VOX OLED телевизорот има исклучително иновативен и модерен дизајн, златни позадини и сребрена рамка. Никогаш нема да бидете сигурни дали вашиот телевизор е поубав кога работи или кога е исклучен.

ANDROID ФЛЕКСИБИЛНОСТ
ANDROID ФЛЕКСИБИЛНОСТ

ПОВРЗЕТЕ СЕ СО ВАШИТЕ ОМИЛЕНИ АПЛИКАЦИИ

Андроид на вашиот VOX OLED телевизор ви носи сосема ново искуство за користење. На вашиот телевизор, можете да ги направите сите ваши омилени активности од вашиот телефон, компјутер или таблет - инсталирајте апликации, репродуцирајте игри или користете друга содржина.