Машини за алишта

Машини за алишта

VOX Машини за перење

Тие изгледаат елегантни, имаат голем капацитет и, заштеда на енергија, ја зачувуваат природната средина. Сите ваши алишта може да се мијат во само 15 минути. Одличен избор!

A+++
A+++

Штедење - Енергетска класа A +++ троши дури 60 проценти помалку електрична енергија во споредба со енергетската класа А.

Антиалергиски програм
Антиалергиски програм

ДОПОЛНИТЕЛНО ПЕРЕЊЕ ЗА ЛУЃЕ СО ОСЕТЛИВА КОЖА - Остатоците од детергентите во облеката понекогаш може да предизвикаат алергиски реакции кај лица со нежно- осетлива кожа, особено кај деца и доенчиња. Функцијата АНТИ-АЛЕРГИСКА е посебен метод за плакнење, кој целосно ја ослободува ткаенината , материјалот од заостанатите количини на прав.

Брзо перење 15 минути
Брзо перење 15 минути

Минимална потрошувачка за максимална хигиена - Кога водите активен живот, без разлика на тоа дали ја променувате вашата гардероба – облека на дневна основа или неколку пати во текот на денот, брзо ќе се наполнат алиштата што не се повеќе функционални за носење, туку за основно миење. Со оваа исклучителна економична програма, која за само 15 минути на температура од 30 степени, со минимална потрошувачка на вода и енергија ќе ја измие хигиенски вашата облека.

Ладно перење 20C
Ладно перење 20C

Енергијата ја штеди, а и бојата останува иста !

Перењето на облеката – алиштата ,со интензивни јаки бои на температура од 20С, притоа со помош на  револуционерната  програма за ЛАДНО ПЕРЕЊЕ. Оваа програма постигнува оптимална хигиена со минимална потрошувачка на енергија и целосно зачувување на бојата на материјалот.

Интензивно натопување
Интензивно натопување

ТЕМЕЛНО ПЕРЕЊЕ БЕЗ ТРАГОВИ ОД ПРАШОК - Функцијата ИНТЕНЗИВНО НАВОДНУВАЊЕ обезбедува дополнително наводнување на алиштата. Со оваа програма се веќе дополнително ослободуваат од сите трагови на детергентот.

 

Заштита од алергии
Заштита од алергии

Се повеќе луѓе имаат алергии, како да се заштитиме? - Поради брзото темпо на живот и секојдневно изложување на  стрес, имаме пореметување на функцијата на имуниот систем кај повеќе луѓе паѓа имунитетот и така настануваат и алергиите. Поради тоа стануваме се повеќе изложени на бактериските инфекции, додека алергиските реакции на појавите од вообичаената средина стануваат се повеќе и повеќе турбулентни. 

VOX користи напредна технологија, уникатна на нашиот пазар, која во основа ги елиминира 7 најчести алергени и 4 типа на бактерии. Најновата функција ALLERGY SAFE ефикасно ги отстранува полен, прашина, грини, габи, пупки, кучиња и мачки, како и сите траги од микроорганизми Aspergillus niger, Escherichia coli, Candida albicans и Staphylococcus aureus. Оваа уникатна карактеристика ви овозможува да бидете целосно безбедни и заштитени.

Сигурно заклучување
Сигурно заклучување

Функцијата за безбедносно заклучување е тука за да спречи несакано активирање на уредот, на пример за време на играта на детето.

Unbalance control system
Unbalance control system

Во случај на дебаланс на алиштата во барабанот, овој систем автоматски ја обновува тежината на полнежот и ја прилагодува брзината на ротација за да постигне оптимални перфоманси на перењето.

Veliki displej
Veliki displej

Одличен новитет во дизајнот на панелот на VOX машината за перење е голем и интелигентен дисплеј. Со него, можете појасно да ги видите параметрите на поставената температура, брзина и одложен почеток. Стилскиот голем екран е збогатен со вградени дополнителни функции кои го прават изборот на програма полесен.

Energetska efikasnost A+++ (-20%)
Energetska efikasnost A+++ (-20%)

Енергетска ефикасност A+++ (-20%) - Благодарение на иновативниот мотор на инвертерот во комбинација со внимателно избрани програми, машините за перење VOX даваат одлични резултати при секое перење. Тие ја намалуваат потрошувачката на електрична енергија до 20% во споредба со потрошувачката на машини со сегашната највисока енергетска класа А+++.

Aqua-logic system
Aqua-logic system

Паметен начин за спасување на време и пари - благодарение на оваа иновација, самата машина за перење VOX препознава кога е половина наполнета со алиштата. ЕСО – штедливата програма за заштеда која го скратува времето на миење автоматски предизвикува намалување на потрошувачката на вода и електрична енергија дури до 50%.