Lite TV

ЕДИНСТВЕН ИСКУСТВО НА СЛИКА СО ПРИРОДЕН КОНТРАСТ СО НАПРЕДНА ТЕХНОЛОГИЈА И ЕЛЕГАНТЕН ДИЗАЈН

 Квалитетот и сигурноста, придружени со јасен контраст и живописни бои, овозможуваат целосно уживање во сликата. Со квалитетни екрани, дигиталните приемници за прием на дигитални сигнали и сите потребни врски ќе ги допрат сите светски стандарди. USB медиа плеер со поддршка за мноштво мултимедијални формати со кристално чист звук ќе донесе кино доживување во вашиот дом. Со PVR опција, снимете ја вашата омилена содржина на телевизиски канал на која било USB надворешна меморија.

PVR
PVR

Опција која ја снима содржината што корисникот ја гледа и ја зачувува во дигитален формат на USB стик или на надворешен хард диск за да има пристап до вашата омилена содржина во секое време.

H.265 HEVC
H.265 HEVC

HEVC (High Efficiency Video Coding), исто така познат како H.265, е кодек за видео компресија. Тој беше развиен за да ја удвои ефикасноста на компресија од претходниот стандард H.264 / AVC. HEVC нуди 25% до 50% подобра компресија на податоци на исто ниво на квалитет на видео или значително подобрен квалитет на видео со иста брзина на податоци. Поддржува резолуција до 8K UHD. Ја подига компресијата на повисоко ниво, а добиената слика е прикажана многу подетално.

Full HD resolution
Full HD resolution

Full High Definition е стандард за прикажување слики на телевизија, што значи резолуција од 1920 × 1080, односно 1080P пиксели, т.е. линии кои се движат хоризонтално. P означува прогресивно во смисла на напредно скенирање на слики за висок фокус, појасни бои и повисок квалитет на сликата.

HD ready resolution
HD ready resolution

High Definition ready е основниот стандард за прикажување слика на телевизија, што значи резолуција на слика од 1366x768 во висина (вертикално) од 720 пиксели или 720 линии кои се движат хоризонтално. Покажува висока дефиниција и повисок квалитет на сликата. 

Direct LED backlight
Direct LED backlight

Претставува позадинско осветлување емитувано од LED диоди дистрибуирани по целата должина зад екранот. Предноста на ова еднообразно задно осветлување е високо ниво на контраст, како и високо ниво на осветленост.

HLG
HLG

Хибридната лог-гама (HLG) е стандард кој е компатибилен со висок динамички опсег (HDR). Дизајниран е специјално за кабелски, сателитски и антени ТВ сигнали. Обезбедува можност за кодирање на широк динамички опсег, додека е компатибилен со постоечките стандарди за видео пренос. Ова ви овозможува да репродуцирате HDR кодирана содржина на не-HD телевизори.

1.07 Billion colors
1.07 Billion colors

Спектарот од повеќе од милијарда бои дава исклучително природна и верна слика.

Dolby Audio
Dolby Audio

Dolby Audio користи напредни технологии за обработка за да создаде динамично звучно искуство што дава дополнителна длабочина на звукот.

DVB dekoder (T2/C/S2)
DVB dekoder (T2/C/S2)

Емитување сигнал за дигитална слика. Во зависност од начинот на кој се емитува, постојат следниве стандарди: DVB-C (кабелска дигитална телевизија), DVB-S2 (Сателитска дигитална телевизија), DVB-T2 (преку мрежа на предаватели на земја).

CI+ slot
CI+ slot

CI слотот дава можност корисникот да добие пристап до шифрирани канали преку CI картичката на операторот. Овој интерфејс се користи за дигитално емитување и го штити корисникот од нелегално гледање платени или забранети ТВ канали. CI картичката ја елиминира потребата од дополнителен сет топ кутија на ТВ операторот.

Anti Blue light filter
Anti Blue light filter

Филтерот за сина светлина ја намалува количината на сино светло што се прикажува на ТВ екранот. Благодарение на тоа се намалуваат негативните ефекти на сината светлина и напрегањето на очите.

Frameless
Frameless

Многу тенка рамка на екранот за елегантен изглед на телевизорот кој се вклопува во внатрешноста, додека при гледањето корисникот има искуство на пространа слика без ограничувања.