webOS

НОВА PREMIUM SMART СЕРИЈА

 

Premium паметните VOX телевизори сега имаат познат оперативен систем webOS, кој исто така нуди поволности како извонредна свежина на боите и супериорни агли на гледање. Акцентот, сепак, лежи на корисничкото искуство.

Леснотијата на користење е обезбедена од пријатна визуелна средина, интуитивна структура на системот и раскошен маркет за апликации кои, покрај светски познатите, нудат и регионални - оние за кои сме почесто заинтересирани.

 

Деталите
Врвно искуство
Врвно искуство

Резолуцијата ULTRA HD или 4K обезбедува неверојатен интензитет на слика и висока прецизност - видливост на најмалите детали. Во комбинација со HDR + HLG технологии и екрани со врвен квалитет, оваа серија уреди нуди над 1,07 милијарди бои. Најпопуларните апликации во светот, како што се Netflix, YouTube и Prime, се веќе претходно инсталирани.

Магичен управувач
Магичен управувач

Магичниот далечински управувач е вашиот прв допир со супериорно корисничко искуство. Како глушец на компјутер, го контролирате курсорот на екранот од далечина, а во средина се наоѓа scroll тркалце за листање. Кликнување на тркалото изгледа како копче ОК - Enter на компјутер или допир на телефонот.

Богатството на содржина и атмосфера што го нудат системот и апликациите webOS, без таква контрола би било незамисливо.

Богатство на апликации
Богатство на апликации

webOS Content Store нуди глобални и локални апликации - од додатоци за временска прогноза до апликацијата на вашиот ТВ-оператор.

Апликациите се лиценцирани, тестирани и редовно се ажурираат за максимално корисничко искуство.

Подготвени за иднината
Подготвени за иднината

Сè започнува со едноставен звучник за Bluetooth за да додадете малку бас, можеби безжична тастатура со trackpad ... и тоа не е ништо ново, но контролирањето на сите врски на едно место е новина. Без разлика дали станува збор за звук, влез или контрола на еден од паметните домашни уреди*

*Паметните уреди мора да бидат компатибилни со апликацијата Thinq Ai

Гласовни команди
Гласовни команди

Без потреба од тастатура и кликови ... Со притискање на копчето “микрофон”, активирате говорни команди со кои можете да зададете разни задачи на вашиот паметен телевизор. Што на ниво на систем, што во апликации што поддржуваат ваков тип на влез. Системот дури ќе означи и пурпурни признати поими чие значење го разбира.

 

* Засега е признат само англискиот јазик, кој мора да биде избран за системски јазик во поставките.

Погледнете ги сите модели од серијата
Деталите