Smart TV

Pametni operativni sistemi omogućavaju povezivanje za uređajima za gledanje i slušanje sadržaja po želji i u svakom trenutku.

Android
Android

Android Open Source Project je pametni operativni sistem za televizore koji je zasnovan na Linuxu, a razvio ga je Google. Omogućava korisnicima da gledaju i slušaju sadržaje po svojoj želji i u svakom trenutku. 

 

PVR
PVR

Opcija koja snima sadržaj koji korisnik gleda i čuva ga u digitalnom formatu na USB memoriju ili na eksterni hard disk za pristupanje omiljenom sadržaju u svakom trenutku.

Bluetooth
Bluetooth

Bluetooth tehnologija proširuje dostupne mogućnosti TV uređaja. Omogućava bežično povezivanje dodatnih uređaja kao što su bežični zvučnici, slušalice i svi ostali uređaji koji podržavaju Bluetooth.

HEVC H.265
HEVC H.265

HEVC (High Efficiency Video Coding) poznat i kao H.265, je kodek za video kompresiju. Razvijen je da udvostruči efikasnost kompresije prethodnog standarda H.264/ AVC. HEVC nudi od 25% do 50% bolju kompresiju podataka na istom nivou kvaliteta videa ili znatno poboljšan kvalitet videa pri istoj brzini prenosa podataka. Podržava rezolucije do 8K UHD. Kompresiju podiže na viši nivo, a dobijena slika je prikazana sa mnogo više detalja.

Full HD rezolucija
Full HD rezolucija

Full High Definition je standard prikaza slike na televiziji, koji označava rezoluciju od 1920×1080, odnosno 1080P piksela tj. linija koji idu po horizontali. Oznaka P označava progressive u smislu naprednog skeniranja slike za visoku izoštrenost, jasnije boje i veći kvalitet slike.

HD ready rezolucija
HD ready rezolucija

High Definition ready je osnovni standard prikaza slike na televiziji, koji označava rezoluciju slike 1366x768 po visini (vertikala) od 720 piksela, odnosno 720 linija koje idu po horizontali. Označava visoku definiciju i veći kvalitet slike.

Direct LED pozadinsko osvetljenje
Direct LED pozadinsko osvetljenje

Predstavlja pozadinsko osvetljenje koju emituju LED diode raspoređene celom dužinom iza ekrana. Prednost ovakvog ujednačenog pozadinskog osvetljenja je visok nivo kontrasta, kao i visok nivo osvetljenosti.

HDR
HDR

High Dynamic Range, visoki dinamički opseg slike - odnosi se na dubinu kontrasta na prikazanoj slici: pokret je naglašeniji, a slika uzbudljivija i življa uz širi spektar boja.

HLG
HLG

Hibridna log-gama (HLG) je unazad kompatibilni standard visokog dinamičkog opsega (HDR). Dizajniran je posebno za kablovske, satelitske i antenski TV signal. Pruža mogućnost kodiranja širokog dinamičkog opsega, a istovremeno je kompatibilan sa postojećim standardima prenosa videa. Ovo omgućava reprodukciju HDR kodiranog sadržaja na televizorima koji nisu HD. 

1.07 Billion colors
1.07 Billion colors

Spektar koji čine više od milijardu boja pruža izuzetno prirodnu i vernu sliku.

MEMC
MEMC

Tehnika interpolacije kadra razvijena da poboljša kvalitet i glatkoću video zapisa. Funkcioniše tako što dodaje dodatne kadrove u video zapis, pa se većom brzinom kadrova postižu prirodni pokreti i glatki efekat reprodukcije videa.

Super Resolution
Super Resolution

Softverski algoritam za podizanje rezolucije kada je izvorni video niske rezolucije (TV signal, streaming video, video sa računara, telefona). Što je izvorna rezolucija veća, to je algoritam uspešniji u podizanju iste.

Micro Dimming
Micro Dimming

Tehnologija pojačava kontrast u tamnim regijama slike čime se dobija optimalna količina detalja u tamnim scenama.

Dolby Audio
Dolby Audio

Dolby Audio koristi napredne tehnologije obrade za stvaranje dinamičnog zvučnog doživljaja koji daje dodatnu dubinu zvuka.

DVB dekoder (T2/C/S2)
DVB dekoder (T2/C/S2)

Emitovanje digitalnog signala slike. U zavisnosti od toga kojim putem se on emituje, postoje sledeći standardi: DVB-C (kabloska digitalna televizija), DVB-S2 (Satelitska digitalna televizija), DVB-T2 (putem mreže predajnika na zemlji).

CI+ slot
CI+ slot

CI slot pruža mogućnost da preko CI kartice operatera korisnik dobije pristup kodiranim kanalima. Ovaj interfejs se koristi za digitalno emitovanje i štiti korisnika od ilegalnog gledanja plaćenih ili zabranjenih TV kanala. CI kartica eliminiše potrebu za dodatnim set top boksom TV operatera

Miracast / Display Share
Miracast / Display Share

Omogućava bežično povezivanje televizora sa mobilnim telefonom, tabletom ili laptop računarom. Ove tehnologije rade putem Wi-Fi mreže i neophodno je da oba uređaja budu na istoj mreži da bi se ekran jednog uređaja preslikao na drugi.

WebOS
WebOS

Multitasking operativni sistem zasnovan na jezgru Linuxa za pametne uređaje. WebOS interfejs pruža brz i lak pristup najpopularnijim aplikacijama, filmovima, sportu i muzici na pametnom televizoru. Dizajniran je tako da bude jednostavan, lak za upotrebu, brz i pre svega, zabavan.

Linux
Linux

Jedan od prvih i najrasprostranjenijih operativnih sistema, pa postoji mnoštvo različitih verzija. VOX Linux televizori koriste VEWD OS baziran na Vewd app store.

Frameless
Frameless

Veoma tanak okvir ekrana za elegantan izgled televizora koji se uklapa u enterijer, dok prilikom gledanja korisnik ima doživljaj prostrane slike bez ograničenja.

WiFi integrated
WiFi integrated

Uređaj je spreman za povezivanje i pametnu kontrolu putem aplikacije.

Licencirani Android TV
Licencirani Android TV

Unapređeno iskustvo za korisnika uz novi interfejs i pregršt lako dostupnih aplikacija u Play Store prodavnici.

 

Google assistant
Google assistant

Koristite daljinski upravljač koji ima mikrofon u sebi i glasovnom pretragom pustite omiljeni film, seriju ili muzički spot na YouTube.

Chromecast
Chromecast

Omogućava kontrolu sadržaja pomoću aplikacije na telefonu, tabletu ili bio kom smart uređaju.