Nova snaga pečenja uz VOX multifunkcionalnu turbo rernu

Nova snaga pečenja uz VOX multifunkcionalnu turbo rernu
Nova snaga pečenja uz VOX multifunkcionalnu turbo rernu

Vrlo često se dešava da iako tačno ispratimo uputstvo pripreme jela, testo kiflica iznutra ipak ostane živo, meso dobije ugljenu boju, a krompir ostane iznutra sirov… Ovakve situacije su učestala pojava ukoliko ne poznajemo rernu ni njene programe i funkcije.

Zato smatramo da je važno i korisno da vas upoznamo sa osnovnim vrstama rerni: turbo rernama, konvencionalnim i multifunkcionalnim. 

Neka ovaj kuhinjski pomoćnik istakne vaše kulinarske sposobnosti na najbolji mogući način!
 

Turbo rerne

Posebne turbo rerne sa ventilatorom istovremenim radom sa grejačima, a u zavisnosti od odabranog programa, raspoređuju vazduh unutar rerne i postižu ravnomernije pečenje. 

Svima nam se barem jednom desilo da smo planirani obrok zaboravili da izvadimo iz zamrzivača kako bi se na vreme odledio. Bez brige, turbo rerne imaju Defrost funkciju, koja aktivira ventilator i pokreće cirkulaciju toplog vazduha u rerni kojim brzo odmrzava hranu.

 

Konvencionalne rerne

Šporeti uz koje je većina nas i odrasla, poseduju rerne sa moćnim donjim i gornjim grejačem. U njima, vazduh se zagreva do podešene temperature, a sam proces pečenja će biti duži i delikatniji. Nalik tradicionalnim pećima na drva, ravnomerno zagrejana rerna nežno peče testa, pružajući im istovremeno dovoljno vremena i za narastanje. 

Okrećući programator, možete odabrati da li želite da aktivirate samo gornji, samo donji ili oba grejača. A ukoliko vam je pak potrebna određena funkcija, ona će sama aktivirati neophodne grejače.

Tako, funkcija roštilja uključuje samo gornji grejač, kako bi meso u rerni dobilo neodoljivi miris i sočnu teksturu. Žice premažite uljem kako biste sprečili lepljenje i poređajte hranu po sredini rešetke. Savetujemo da postavite pleh ispod kako biste sprečili curenje ulja i masti po rerni.

U VOX asortimanu šporeta i ugradnih konvencionalnih rerni, pronaći ćete i one koje vam pružaju dodatni skladišni prostor, jasan pregled uz pomoć velikih staklenih panela u kombinaciji sa unutrašnjim osvetljenjem, dodatne plehove… A da ne zaboravimo, zahvaljujući emaljiranim površinama, sve nečistoće glatko klize u zaborav.
 

Multifunkcionalne turbo rerne

Dok konvencionalne rerne napreduju u svom pravcu, kao najsavremeniji izum kuhinjske tehnike su, svakako, multifunkcionalne turbo rerne. Njihov rad ne samo da skraćuje vaše vreme provedeno pored šporeta, već i čin pečenja pretvaraju u potpuno novi užitak.

Osim gornjeg i donjeg grejača koje imaju i konvencionalne rerne, multifunkcionalnim turbo rernama je dodat i poseban prstenasti grejač oko ventilatora. 

Kada su aktivirani, ventilator i grejač razlažu ravnomerno toplotu u rerni na sve nivoe. Ovaj benefit omogućava istovremeno pečenje na više nivoa, idealno rešenje ukoliko treba da pripremite veću količinu hrane ili vam različiti obroci zahtevaju pečenje. Ne samo da ste uštedeli vreme, već ste smanjili i potrošnju električne energije.

Ventilator u kombinaciji sa radom kružnog grejača uduvava dodatni vruć vazduh u rernu koji će vašim jelima dati lisnato-hrskavi završetak.

Ukoliko ste ljubitelj autentičnih italijanskih pizza testa, sve što treba da uradite prilikom pečenja, jeste da aktivirate Pizza program. Ovaj program će osim prstenastog grejača i ventilatora, uključiti i donji grejač, imitirajući rad tradicionalnih peći na drva.

Multifunkcionalne turbo rerne u svakom trenutku možete koristiti i kao konvencionalne. VOX modeli nude veliki izbor kombinacija aktiviranih grejača, stoga ćete za svaku vrstu obroka moći da odaberete savršenu kombinaciju.
 

Tajmer

Uz naše digitalne i mehaničke tajmere nećete zaboraviti na ono što se krčka u rerni. Podesite željeno vreme i dobićete zvučno upozorenje kada ono istekne.

Digitalni tajmer se aktivira istovremenim držanjem dugmića ,,+” i ,,-” do trenutka treperenja ekrana. Koristeći upravo ove dugmiće, podesite željeno vreme dok tačka u sredini treperi.

Okretanjem dugmeta tajmera u smeru kazaljki na satu, podesićete mehanički tajmer. Kada tajmer otkuca podešeno vreme, začuće se glasan zvuk upozorenja, a rerna ostaje uključena dok ne isključite prekidač.


Katalitičko čišćenje

Da održavanje bude još lakše, odaberite jedan od VOX modela rerni sa katalitičkim panelima. Upijanjem masnoće tokom pečenja, katalitički paneli sprečavaju formiranje tvrdokornih naslaga na zidovima rerne. 

Bilo da ste profesionalac ili početnik u kulinarskoj delatnosti, rerna koja odgovara vašim ličnim potrebama je jedan od glavnih saveznika u pripremi ukusnog jela, ali i uštedi vašeg vremena i novca. Velikih zapremina, a bogatim izborom funkcija i programa, sigurni smo da će vas naše rerne podstaći na nove eksperimente!

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Ugradne rerne EBB2110IXXL
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ugradne rerne EBB2110W
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ugradne rerne EBB7116
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22.990,00 RSD

Slični članci

10.
Mar.
Blog
VOX Electronics je proglašen dobitnikom značajnog ICERTIAS Customers’ Friend – Superior Excellence priznanja.  
03.
Feb.
Blog
VOX asortiman mašina za pranje veša je bogatiji za jedinstveni SuperSlim model! Najplića mašina na tržištu jedinstvena je zahvalj...
20.
Jan.
Blog
Dos-R je inovativni sistem VOX mašina za pranje veša, specijalizovan za precizno automatsko doziranje tečnih deterdženata i omekšivača z...
15.
Sep.
Blog
Septembar ume da bude stresan period kako za đake koji se (ponovo) navikavaju na školske obaveze, tako i za roditelje kojima je ova muka počela znatno...
15.
Sep.
Blog
Neka septembar bude taj mesec! Mesec prvenstveno obeležen povratkom u školske klupe za sve nas simbolično je jedan novi početak. Više obaveza z...
12.
Sep.
Blog
Klima uređaje kupujemo najčešće sa jednom namenom: da hladi i/ili greje prostor, a malo ko je upoznat i sa posebnim funkcijama klima uređaja koje se o...
29.
Aug.
Blog
Potreba za pranjem tkanina se javila u još u davnim vremenima starih civilizacija, a koliko je bilo teško očistiti veš pre pojave automa...
26.
Aug.
Blog
Najbolji pomoćnici u zdravoj ishrani su svakako, blenderi i sokovnici. S obzirom na to da mnogima nije jasna razlika između ova dva aparata, odlučili smo da ...